De vijfde editie van het Culinair Parkfeest Amuse trok ook dit jaar weer duizenden bezoekers. Het weer had beslist mee te zitten en de chefs en muzikanten waren in topvorm. Maar niet alleen zij: ook de Hasseltse verenigingen die aan ontwikkelingssamenwerking doen - de zgn. ' vierde pijlers' - tekenden present. Met hapjes en drankjes uit hun 'thuisland' verwenden zij de smaakpapillen van de bezoekers. Het aanbod was rijkelijk: vegetarische loempia's, kipsatés met een pindasausje, rijstgerechtjes, ... De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de projecten waarvoor deze verenigingen zich belangeloos inzetten.
EERLIJKE HANDEL
Amuse stond - traditiegetrouw - ook weer in het teken van de eerlijke handel. De chefs gebruikten hoofdzakelijk fairtradeproducten en deze uit de korte keten. Vertegenwoordigers van al deze producten verkochten hun waren op de standenmarkt.
SPIDERMAN
De kids - tot slot - mochten zich even Spiderman wanen terwijl ze aan het boomklimmen waren of mochten zelf - gegrimeerd of niet - hapjes maken bij De Kleine Chef.
Foto's: Chrétien Paesen
Reacties
Aanmelden via
Facebook