Carnaval heeft een rijke traditie van zotskappen die op een creatieve en ludieke manier de draak steken met zowat alles en iedereen. Het is een tof feest dat onze stad en andere gemeenten samen met Limburg.net trachten te verduurzamen. De Hasseltse organisatoren en verenigingen timmeren al aan de weg. Maar zij zijn niet de enigen.
HEKSENTOER
In Hasselt heb je twee carnavalsstoeten: eentje in het centrum van de stad, op halfvasten, en eentje helemaal aan het eind van het seizoen, op paasmaandag, in Kermt. Ieder jaar weer slagen de organisatoren erin om de betere carnavalsgroepen langs de vele toeschouwers te laten paraderen. Het is een heksentoer om zo'n stoet elk jaar weer rond te krijgen.
KOSTENBESPARING
Daarnaar gevraagd door Limburg.net zegt schepen van Leefmilieu en Duurzaamheid Joost Venken dat onze stad onbevangen naar carnaval kijkt. Anderzijds kan je er niet naast kijken dat het ook afval met zich meebrengt. Daarom neemt onze stad zich voor om het carnaval te verduurzamen. Minder afval betekent ook minder reinigingswerk achteraf. Dat zorgt voor een kostenbesparing, niet alleen voor Stad Hasselt, maar ook voor de carnavalsgroepen die soms toch flink wat geld investeren in snoep en gadgets die niemand nog opraapt.
DIALOOG
Het is sjiek dat bv. het Stedelijk Feestcomité over deze verduurzaming de dialoog aangaat met de carnavalsverenigingen. Ook de organisatoren van de stoet van Kermt leveren al ernstige inspanningen om het afval in te dijken.
ALLE INFORMATIE
Niet alleen in Hasselt zijn er overigens initiatieven voor een duurzamer carnaval. Over Hasselt en de anderen lees je alles in de brochure van Limburg.net
Reacties
Aanmelden via
Facebook